Blat: Se bat ouale impreuna cu zaharul, sarea si 2 linguri de apa firbinte. Cuptorul se incinge la 190 grade. Se amesteca faina cu praful de copt si 2
Blat: Se bat ouale impreuna cu zaharul, sarea si 2 linguri de apa firbinte. Cuptorul se incinge la 190 grade. Se amesteca faina cu praful de copt si 20 g cacao si se inglobeaza in crema. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor aprox. 20 min.Se scoate apoi din cuptor si se rastoarna. Se amesteca cafeaua impreuna cu 8 cl amaretto si se insiropeaza blatul cat este inca fierbinte. Se lasa sa se raceasca complet.
Crema: Se oparesc caisele si se decojesc. Se taie in jumatati si se stropesc cu suc de lamaie. Se inmoaie gelatina. Mascarpone se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilat, amaretto si zahar pudra.Se dizolva gelatina in bain-marie si se amesteca impreuna cu 6 linguri din aceasta crema.Se inglobeaza apoi in restul de crema si se lasa aprox. 30 min la frigider pentru a capata consistenta.Cu mixerul se bate frisca si se omogenizeaza in crema.
Finisare: Blatul preparat si insiropat se unge cu jumatate din crema de mascarpone. Se aseaza deasupra blatului 2 treimi din cantitatea de caise si se repartizeaza pe urma restul de crema.Se acopera cu un capac si se lasa la rece timp de 2 ore (chiar peste noapte). Se decoreaza tortul cu felii de caise si 3-4 frunze de menta.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post