Tort cu brinza dulce si coacaze

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in galbenuse alaturi de faina ameste

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 80 g zahar
  • 2 linguri suc de portocale
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • un praf de copt; crema: 11 foi gelatina
  • 500 g brinza dulce
  • 250 g iaurt
  • 100 g zahar
  • sucul de la 2 lamai
  • 250 g coacaze
  • 400 ml smintina

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in galbenuse alaturi de faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se coace blatul in forma unsa si pudrata cu faina. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Se pune gelatina la muiat conform instructiunilor de pe plic. Brinza dulce se amesteca cu zaharul, iaurtul, zeama de lamiie. Coacazele se fac piure si se adauga si ele la amestecul de brinza. Se pune si gelatina muiata. Crema se da la rece 40 min. Se pune apoi pe blatul rece. Smintina se bate cu un plic de intaritor si se toarna deasupra tortului. Se pot inlocui coacazele cu mure sau zmeura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors