Tort cu branza si rubarba

Framantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru si il coacem 20 de minute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 aluat de piscot
  • Pentru aluatul crocant:
  • 10 dkg faina
  • 5 dkg margarina
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • Pentru umplutura:
  • 3
  • 5 dl frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 8 dl lichior de oua
  • 12 foi de gelatina
  • 1 kg rubarba
  • 7
  • 5 dkg zahar
  • 25 dkg branza

Mod de preparare

Framantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru si il coacem 20 de minute, il taiem in doua foi. Pozitionam inelul de tort in jurul aluatului racit. Batem spuma frisca si intaritorul, adaugam lichiorul de oua si intindem amestecul pe aluat. Rubarba maruntita o fierbem cu zaharul si 6 linguri de apa. Inmuiem gelatina in rubarba, incorporam branza si adaugam frisca batuta spuma. 2/3 din crema o ungem pe piscot, pozitionam cealalta foaie de piscot si ungem cu restul cremei.
Alte prajituri recomadate

Negresa prajitura

Prajitura alba ca zapada

Prajitura cu crema

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors