Tort cu branza pentru ziua mamei

Pentru ruloul de piscot batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adugam spuma de albusuri, faina amestecata cu praful de copt si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru piscot:
  • 4 oua
  • 8 dkg zahar
  • 8 dkg faina
  • 2 ligurite praf de copt
  • 1 lingura praf de cacao
  • Pentru crema:
  • 40 dkg branza
  • 20 dkg zahar pudra
  • 20 dkg mascarpone
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 conserva mare de caise

Mod de preparare

Pentru ruloul de piscot batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adugam spuma de albusuri, faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao. Turnam amestecul intr-o tava captusita cu hartie de copt si coacem aluatul. Rulam aluatul impreuna cu hartia de copt si lasam sa se raceasca. Amestecam bine ingredientele pentru crema. Ungem cu o parte piscotul si il rulam strans, il punem in folie si lasam la rece cel putin o ora. Strecuram caisele. Taiem piscotul rulat si umplut in felii de 1 cm. Captusim cu folie un vas rotund si pozitionam feliile in vas si pe margini. Lasam deoparte cateva bucati pentru decor. Turnam crema ramasa in vas si o acoperim cu feliile ramase de piscot. Acoperim cu folie si punem la rece cel putin2 ore. La servire rasturnam tortul pe o farfurie si decoram cu caisele taiate fasii.
Alte retete prajituri

Desert capsuni

Prajituri cu visine

Tiramisu cu capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide