Tort cu branza de vaci

Tortul cu branza de vaci se serveste decorat cu frisca si fructe colorate -kiwi, portocale sau caise.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg branza
  • 200 g smantana
  • 350 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g stafide stropite cu rom
  • 200 ml de suc de fructe si
  • 30 g gelatina
  • 150 ml de lichior de portocale
  • 200 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de cacao
  • o fiola de esenta de rom si
  • 50 ml de lichior.

Mod de preparare

Pentru tortul cu branza de vaci, se amesteca bine toate la un loc si se lasa sa stea timp de 20 de minute. Dupa aceea, punem 200 ml de suc de fructe si 30 g gelatina la inmuiat, apoi o incalzim pe baie de abur pana devine lichida. Amestecam lichidul de gelatina cu 150 ml de lichior de portocale. Turnam lichiorul in compozitia de branza si dam prin mixer timp de 5 minute, dupa care, facem un blat din 200 g biscuiti, 75 g unt, 2 linguri de zahar pudra, 3 linguri de nuca macinata, 2 linguri de cacao, o fiola de esenta de rom si 50 ml de lichior. Amestecam bine si intindem pe un celofan forma unui blat, apoi punem un cerc din carton, dupa care, turnam crema de branza peste blat si lasam 4-6 ore.


Tortul cu branza de vaci se serveste decorat cu frisca si fructe colorate -kiwi, portocale sau caise.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors