Tort cu banane si iaurt

Se pune direct in tava (deja pregatita cu margarina si faina): 5 linguri de zahar si 1 lingurita cu scortisoara si 5 banane (pe zahar) Pentru aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 lingure cu zahar
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 5 banane
  • oua
  • 1 iaurt alb (125gr)
  • 1 1/4 pahar cu zahar
  • 1 pahar (nu plin) cu ulei
  • 2 1/2 pahare cu faina (sau 2 pahare faina integrala)
  • 1/2 pahar cu ovaz
  • 1 pachet cu praf de copt

Mod de preparare

Se pune direct in tava (deja pregatita cu margarina si faina): 5 linguri de zahar si 1 lingurita cu scortisoara si 5 banane (pe zahar)

Pentru aluat (folosesc 1 pahar de 300ml ca masura standard) se amesteca bine 4 oua, 1 iaurt alb (125gr), 1 1/4 pahar cu zahar

1 pahar cu ulei.

Se adauga faina, ovaz, praf de copt.

Se pune in cuptorul preincalzit (in partea de jos) la 180°C pentru 40-45 min, dupa care se face testul cu scobitoarea.
Pofta buna!

Reteta Tort cu banane si iaurt a fost propusa de Patyortiz pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane: Prajitura cu biscuiti si budinca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide