Se pune direct in tava (deja pregatita cu margarina si faina): 5 linguri de zahar si 1 lingurita cu scortisoara si 5 banane (pe zahar) Pentru aluat
Se pune direct in tava (deja pregatita cu margarina si faina): 5 linguri de zahar si 1 lingurita cu scortisoara si 5 banane (pe zahar)
Pentru aluat (folosesc 1 pahar de 300ml ca masura standard) se amesteca bine 4 oua, 1 iaurt alb (125gr), 1 1/4 pahar cu zahar
1 pahar cu ulei.
Se adauga faina, ovaz, praf de copt.
Se pune in cuptorul preincalzit (in partea de jos) la 180°C pentru 40-45 min, dupa care se face testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
Reteta Tort cu banane si iaurt a fost propusa de Patyortiz pe forum culinar.ro
Alte retete cu banane: Prajitura cu biscuiti si budinca
Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa