Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie o banana, migdale, zahar, faina si altele.
Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort trebuie prima data sa zdrobiti banana si sa o amestecati cu 3 galbenusuri si apoi cu ulei. dupa ce aveti o compozitie omogena se adauga faina amestecata cu praf de copt si fulgi de migdale.
Se face un amestec din cicolata topita amestecata cu migdalele tocate si esenta de migdale, 2 linguri de lapte. Se toarna apoi acest amestec peste compozitia cu faina.
Incorporam albusurile batute spuma tare cu zahar, amestecam usor si punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata.
Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari.daca va grabiti puteti pune crema 30 de minute in congelator.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin, apoi punem crema pe fiecare blat, le suprapunem, apoi ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim fulgii de migdale de aceasta.
Lasam tortul cu banane, migdale si crema ganache la rece minim 3 ore apoi servim.Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post