Tort cu ananas si frisca

Tortul cu ananas si frisca este foarte bun. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 3 oua, 200 g zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • rom
  • fructe din dulceata
  • 40 g gelatina
  • 800 g frisca
  • o foaie din pandispan
  • 1 cutie compot de ananas
  • 150 g sirop
  • dulceata si
  • o lingura de amidon

Mod de preparare

Pentru tortul cu ananas si frisca se pune foaia de pandispan pe o tava, apoi se inveleste cu o centura de hartie care se prinde cu o clama. Peste ea se pune compozitia facuta din trei oua batute cu zahar si laptele fiert cu amidon. Cand este rece, se pune jumatate din frisca, gelatina inmuiata in sirop de ananas, vanilia si romul; se amesteca bine, dupa care se da la frigider pana se intareste. Apoi se pun deasupra fructele din compot peste care se toarna siropul din dulceata si se mai lasa la rece timp de 20 de minute. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou, se scoate hartia de pe margine si se orneaza cu restul de frisca si fructe din dulceata.


Tortul cu ananas si frisca se serveste ornat cu frisca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala