Tort cu alune

Blatul Se bat spuma albusurile cu zaharul. Adaugam alunele in prealabil prajite putin, curatate de coaja subtire si apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 100 g zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 100 g alune
  • Crema
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 80 g ciocolata menaj rasa sau 40 g cacao
  • Garnitura
  • crema alune prajite

Mod de preparare

Blatul

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Adaugam alunele in prealabil prajite putin, curatate de coaja subtire si apoi rasnite. Se coace la foc slab.

A doua zi se acopera tortul cu crema si se garniseste cu crema si alune prajite jumatati.

Crema.

Se freaca untul spuma, se amesteca si se freaca si cu zaharul pana nu se mai simte, dupa care se adauga ouale si ciocolata rasa inmuiata in cuptor sau cacaua

proaspat cernuta.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide