Tort cu alune

Se macina in robot 350 de grame de alune prajite cu 200 de grame de zahar. Intre timp se bat spuma cele 5 albusuri si se pun deoparte. Se bat apoi ce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 de grame de alune prajite
  • 300 de grame de zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o portocala si sucul portocalei
  • 40 de grame de faina

Mod de preparare

Se macina in robot 350 de grame de alune prajite cu 200 de grame de zahar.

Intre timp se bat spuma cele 5 albusuri si se pun deoparte.

Se bat apoi cele 5 galbenusuri cu putin zahar.

Intre timp se pune apa in formele de silicon

Dupa care se adauga in robotul care se invarte incet coaja rasa de la o portocala. sucul portocalei, doua linguri de faina adica 40 de grame si amestecul de alune si zahar.

Se adauga albusurile batute spuma si se pune amestecul in forme.

Se da la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

Se pudreaza cu zahar praf dupa ce s-au racit.


Reteta Tort cu alune I a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide