Tort cu alune

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 300 gr alune prajite
  • 280 gr zahar
  • vanilie
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 1 baton de ciocolata
  • 140 gr unt
  • 1 jumatate baton de vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma. Se imparte compozitia in doua si se coc pe dosul tavii de tort, bine tapetata, in cuptorul cald, doua blaturi, timp de 20 de minute fiecare.

Se face crema: se freaca intr-un vas, in bain-marie, galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se amesteca pana se raceste. Untul taiat bucatele se freaca spuma si se inglobeaza ciocolata rasa si topita in cuptor. Blaturile se umplu cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca tortul cu o treime din cantitatea de crema.

Se orneaza dupa gust. Alte retete de dulciuri:

Tort cu zmeura

Tarta cu caise

Tort diplomat

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala