Tort cu afine si piersici

Tortul cu afine si piersici este un tort gustos, fin si plin de savoarea fructelor, care va fi extrem de apreciat la mesele festive si va face deliciul musafirilor.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • - 1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri
  • cumparat sau facut acasa
  • - 100 g. zahar
  • - 2 linguri lichior de piersici sau afine
  • Crema:
  • - 800 g. jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml)
  • - 450 g. iaurt
  • - 140 g. zahar
  • - 150 g. piure de afine
  • - 15 g. gelatina granule sau 8 foite de gelatina
  • - 400 ml. frisca
  • - 4 linguri piersici facute dulceata sau afine de padure facute dulceata de la Bunatati din natura
  • - 100 g. afine
  • - 1 plic Tort Gelee transparent
  • - 100 g. ciocolata rasa

Mod de preparare

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu grija, adica mai mult se unge cu pensula pentru ca altfel se va rupe cand se va felia tortul.
Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Pe blatul de jos se aseaza jumatati de piersici. Se paseaza afinele, prospete sau congelate. Se amesteca iaurtul cu 100 gr. zahar si afine.
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute. Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde. Se inglobeaza apoi in crema. Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
2/3 din crema se aseaza pe piersici.
Se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu piersicile sau afinele de padure facute dulceata din camara Bunatati din Natura. Pe margine se aseaza frisca batuta iar deasupra se aseaza piersici si afine.
Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent sau rosu, 40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe. Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.


Tortul cu afine si piersici se serveste de la rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors