Tortul Croque en Bouche este o reteta minunata de tort format din gogosele de ecler umplute cu crema fina de lamaie, "sudate" prin ciocolata topita si legate de panglici de zahar ars.
Gogosele cu aluat de ecler se fac dupa reteta indicata, dar rotunde nu lunguiete.
Crema de lamaie se prepara cu o zi inainte:
laptele se fierbe impreuna cu zeama de lamaie pentru 3-4 minute. Galbenusul se mixeaza cu zaharul, la care apoi se adauga faina. Laptele caldut se toarna peste amestecul de ou, apoi se pune la foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Puneti-o deoparte cu folie alimentara deasupra, ca sa nu faca coaja, si lasati-o la frigider peste noapte.
A doua zi umpleti gogosile de ecler cu crema de lamaie. Topiti ciocolata la baie de aburi si inmuiati partea de sus a lor in ciocolata. Asezati-le pe un platou in forma de turn, folositi ciocolata topita ca si lipici :).
Urmeaza imbracatul tortului in panglici subtiri de zahar ars:
Pune zaharul impreuna cu glocuza lichida si apa la foc mic, amestecand mereu, pana cand zaharul are o culoare aurie, deschisa. Lasa-l putin deoparte, si aseaza folie sub tort, ca sa nu imprastii zaharul topit.
Amesteca bine in zaharul topit ca sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unei furculite pe care o scufunzi constant in zahar topit, si cu miscari circulare, "imbraci" tortul in panglicile fine de zahar.
Acest pas se realizeaza chiar inainte de a fi servit.
Sursa reteta: Rodiva - for the love of cakes
Croque en Bouche este o reteta de tort minunata, potrivita pentru orice ocazie speciala.