Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hart
Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26cm. Se lasa sa se intareasca la frigider pana preparati crema. Se inmoaie 8 foi de gelatina in apa rece pentru 10 min, apoi se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa.
Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt.
3. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 400ml de frisca batuta.
4. 450g de piersici din compot (eu am folosit caise combinate cu piersici) se taie felii si se pun la scurs. Pe blat se repartizeaza un strat de crema de iaurt, apoi feliile de piersici, peste care se aseaza restul de crema si se da la frigider pentru doua ore.
5. Pentru ornat, se inmoaie 4 foi de gelatina pentru 10 minute in apa rece, se dizolva in 2 linguri de apa la foc mic si adaugam alte 400g piersici taiate feliute. Amestecam ca piersicile sa fie uniform imbracate in gelatina. Se lasa sa se racoreasca.
Compozitia de fructe se aseaza pe mijlocul tortului si cu alte 200ml de frisca batuta imbracam tortul dupa bunul plac.
Eu l-am ornat si cu carlionti de ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Tort crocant cu piersici a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro
Alte retete cu piersici gasiti aici:
Tort cu piersici ,
Prajitura cu piersici ,
Prajitura cu piersici si frisca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post