Tort crocant cu piersici

Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hart

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 100g de ciocolata cu lapte
  • sau amaruie (eu am folosit cu lapte)
  • 100g unt
  • 120g fulgi de porumb
  • 100g alune de padure tocate
  • INGREDIENTE CREMA SI ORNAT:
  • 8+4 foi gelatina
  • 850g piersici
  • 500ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri da zahar
  • 400+200 ml frisca

Mod de preparare

Fulgii de porumb se zdrobesc, se adauga alunele tocate. Apoi se topeste ciocolata impreuna cu untul si se incrusteaza bine pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26cm. Se lasa sa se intareasca la frigider pana preparati crema. Se inmoaie 8 foi de gelatina in apa rece pentru 10 min, apoi se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa.

Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt.

3. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 400ml de frisca batuta.

4. 450g de piersici din compot (eu am folosit caise combinate cu piersici) se taie felii si se pun la scurs. Pe blat se repartizeaza un strat de crema de iaurt, apoi feliile de piersici, peste care se aseaza restul de crema si se da la frigider pentru doua ore.

5. Pentru ornat, se inmoaie 4 foi de gelatina pentru 10 minute in apa rece, se dizolva in 2 linguri de apa la foc mic si adaugam alte 400g piersici taiate feliute. Amestecam ca piersicile sa fie uniform imbracate in gelatina. Se lasa sa se racoreasca.

Compozitia de fructe se aseaza pe mijlocul tortului si cu alte 200ml de frisca batuta imbracam tortul dupa bunul plac.

Eu l-am ornat si cu carlionti de ciocolata.

Pofta buna!

Reteta Tort crocant cu piersici a fost propusa de Gabi Cara pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Tort cu piersici ,

Prajitura cu piersici ,

Prajitura cu piersici si frisca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide