Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de pandispan. Un tort delicios pe placul tuturor.
Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se topeste zaharul si se face maroniu in maxim 10 min. Apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei si-l lasam sa se raceasca. Cand se raceste zaharul din oala ne ocupam de crema.
Dupa ce-am tapetat oala punem intr-un castron litrul de lapte, zaharul vanilat si ouale intregi si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa) apoi in alt castron pregatim compozitia de blat astfel:
punem cele 5 oua intregi, cana de faina si cana de zahar si mixam. Pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars prima compozitie de lapte apoi peste ea turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat si bagam cratita la cuptorul bine incins pt 1 ora. Dupa o ora este gata.
Compozitia se va misca ca o piftie in momentul cand se balangane cratita dar asa trebuie sa fie. Se rastoarna cu gura in jos pe un platou intins si se baga la frigider dupa ce s-a racorit.
A doua zi se scoate si se rastoarna cratita cu tortul crema de zahar ars frumos iar blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt si deasupra crema.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post