Tort cos cu crini

Blat: se amesteca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, albusurile se bat spuma, se amesteca cele doua se adauga praful de copt si vanilia si s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat rotund:8 oua
  • 8 ling. faina
  • 8ling.zahar
  • 2 praf copt
  • 2 praf vanilat
  • Blat patrat: 4 oua
  • 4 ling.faina
  • 4 ling.zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 praf vanilie
  • Crema:300 gr.frisca lichida
  • 1 baton vanilie
  • 300 gr.frisca batuta spuma
  • 2 plicuri gelatina
  • Sirop: apa
  • zahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Blat: se amesteca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, albusurile se bat spuma, se amesteca cele doua se adauga praful de copt si vanilia si se adauga faina in ploaie.

Crema: frisca lichida se pune pe foc se adauga batonul de vanilie, cind a luat gustul de vanilie se pune la racit dupa care se adauga gelatina topita pe baimarin. Se amesteca cu frisca batuta spuma.

Sirop:se pune zaharul in apa la topit pe foc si se adauga zaharul vanilat.

Montare: se insiropeaza blaturile, cele rotunde se taie in doua si se adauga in mijloc cite o fasie din blatul patrat in asa fel incat sa formeze un oval, la fiecare rind de blat am pus in mijloc o bucata tot mai mare incat sa formeze forma finala a tortului conica. Am umplut cu crema, dupa care l-am ornat.
Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors