Tort Ciocolatina

Blatul se preparar astfel: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 125 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 60 gr unt
  • 1 baton vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 300 gr zahar pudra
  • 200 gr ciocolata
  • 500 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • Ingrediente glazura:
  • crema de ciocolata
  • Ingrediente garnitura:
  • 150 gr migdale
  • 200 gr zahar tos

Mod de preparare

Blatul se preparar astfel:

Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga faina cernuta

intercalata cu albusurile spuma, in doua reprize. Se adauga untul topit fara a fi incalzit.

Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min. Se incearca cu andreaua.

Aceasta compozitie de blat este ca o cota de biscuiti fina.

Crema:

Crema, se fierb intr-o tigaie zaharul cu o ceasca de apa , pana se leaga. Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul si batand totul pana se raceste.

Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa, adaugand si 100 g unt.

Se amesteca cu telul restul untului in siropul batut cu

galbenusurile si cand ciocolata s-a racit, se adauga in crema.

Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros.

Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar

partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.
Va recomandam si alte torturi:

Tort delicios de zahar ars

Tort de portocale Pansy

Tort tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide