Tortul de ciocolata cu mascarpone este o reteta de tort deosebita, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Este o combinatie intre branza si ciocolata minunata, pentru toate gusturile.
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Se cerne faina, praful de copt, cacao si se adauga. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie pergament. Se scoate blatul, se pune pe un tocator de lemn si se lasa la racit.
Se pregateste crema de ciocolata:
se topeste ciocolata in frisca si se da la rece. Se bate spuma.
Se pregateste crema de mascarpone:
se amesteca mascarpone cu zahar pudra dupa gust. Se adauga gelatina topita si racita putin cate putin si cu mare atentie pentru a nu face cocoloase si se adauga frisca batuta.
Se tapeteaza cu folie o forma de tort. Se taie blatul pe 3 nivele. Se asaza primul blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, se asaza pe el jeleuri de portocale taiate in bucati mici si se adauga crema mascarpone.
Se asaza ultimul blat insiropat, se acopera cu folie si se da tortul la rece 3-4 ore. Se decoreaza cu frisca batuta si jeleuri de portocale.
Tortul cu crema de ciocolata si mascarpone se serveste dupa ce s-a odihnit la frigider :).
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post