Tort ciocolata si mascarpone

Tortul de ciocolata cu mascarpone este o reteta de tort deosebita, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Este o combinatie intre branza si ciocolata minunata, pentru toate gusturile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 150g faina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie de portocale
  • Pentru crema mascarpone:
  • 400 ml frisca
  • 1 cutie crema mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata
  • ½ plic gelatina.
  • Decor:
  • 200ml frisca
  • 1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Se cerne faina, praful de copt, cacao si se adauga. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie pergament. Se scoate blatul, se pune pe un tocator de lemn si se lasa la racit.

Se pregateste crema de ciocolata:

se topeste ciocolata in frisca si se da la rece. Se bate spuma.

Se pregateste crema de mascarpone:

se amesteca mascarpone cu zahar pudra dupa gust. Se adauga gelatina topita si racita putin cate putin si cu mare atentie pentru a nu face cocoloase si se adauga frisca batuta.

Se tapeteaza cu folie o forma de tort. Se taie blatul pe 3 nivele. Se asaza primul blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, se asaza pe el jeleuri de portocale taiate in bucati mici si se adauga crema mascarpone.

Se asaza ultimul blat insiropat, se acopera cu folie si se da tortul la rece 3-4 ore. Se decoreaza cu frisca batuta si jeleuri de portocale.


Tortul cu crema de ciocolata si mascarpone se serveste dupa ce s-a odihnit la frigider :).

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide