Tort caramel

Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi se impart

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pahar smintina
  • 125 g unt
  • vanilie
  • faina cit cuprinde. Crema: 150 g zahar ars
  • 1 pahar lapte
  • 150 g zahar pudra
  • vanilie sau 1 paharel de rom
  • 150 g unt

Mod de preparare

Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi se imparte in noua bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu vergeaua, astfel incit sa se obtina foi rotunde de marimea formei de tort pentru 12 persoane. Se asaza pe rind foile in tava, se inteapa cu furculita si se coc una cite una. In acest timp se arde intr-o cratita mica 150 g zahar. Se pun pe foc intr-o cratita, laptele, 150 g zahar, vanila (romul) si untul, se adauga zaharul ars, se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Cu aceasta compozitie se ung opt foi. A noua foaie, neunsa, se sfarima marunt si se presara peste ultima foaie unsa. Acest tort se serveste a doua zi dupa ce a fost preparat.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide