Tortul broasca testoasa cu kiwi este un tort absolut delicios, potrivit pentru cei mici. Este o prezentare ingenioasa a unei rulade cu mousse de kiwi, absolut delicioasa!
In primul rand se pregatesc ruladele:
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine. Galbenusurile amestecate cu vanilia se pun peste albusuri cate o lingura, si se amesteca usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus. La urma se adauga faina, in ploaie,, la fel, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava (26x39cm) tapetata cu hartie de copt, si se pune in cuptorul preincalzit, la 175 C, timp de 10 min. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe prosopul ud si stors bine, si se ruleaza strans. Apoi se unge cu gemul preferat, se ruleaza la loc si se infoliaza, dupa care se dau la frigider pana sunt gata si rstul elementelor. La final se taie felii cam de 1,5cm. Se procedeaza la fel pentru ambele rulade.
Pentru mousse de kiwi:
Curatam fructele, le taiem in bucati potrivite si le mixam cu blenderul vertical, apoi le punem pe foc pana dau in clocot (enzimele din fructele proaspete de kiwi distrug proprietatile gelatinei).
Lasam la racit pana cand ajunge la temperatura corpului apoi amestecam cu mierea. Hidratam gelatina si o dizolvam conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi o adaugam amestecului de kiwi. Cand s-a racit compozitia, adaugam frisca batuta bine.
Asamblarea tortului:
Se tapeteaza o forma rotunda (un castron mai mare) cu folie alimentara, si se aseaza felii de rulada, incepand din mijloc, pe toata suprafata.
Se aseaza mousse-ul in mijloc si se mai aseaza un rand de felii de rulada deasupra, dupa care se da la frigider. Ideal ar fi pana a doua zi.
Apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu crema preferata (poate doar frisca sau gem) si se aseaza felii de kiwi. Se folosesc pe post de cap si picioare fructe sau chiar felii de rulada.
Serviti tortul broasca testoasa cu kiwi la aniversarile copiilor, vor fi incantati, va asigur.