Tort Brinzica-capsuni

1. Aluatul Am amestecat toate ingredientele pentru aluat. Aluatul este farimicios- recomand ca untul sa fie de la rece- l-am invelit in folie transp

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o forma cu diametrul de 28 cm
  • pentru aluat farimicios :200 g faina
  • un virf cutzit cu praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cu zahar vanilat
  • 1 galbenus-100g unt (sau margarina). Pentru garnitura : 500g brinza dulce (cine are posibilatea foloseste Schichtkäse este cea mai recomandat pt toate prajiturile cu brinza)
  • 3 oua+1 albus (cel ramas de la aluat)
  • 100g unt (margarina)
  • 150g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 150g Creme fraiche (smintina groasa acrisoara)
  • 50g amidon pt bucatarie-Gustin
  • 500g capsuni (cine doreste pune si mai multe)
  • 1 pachet glazura rosie pt fructe-torturi
  • smintina lichida pt frisca+zahar vanilat

Mod de preparare

1. Aluatul

Am amestecat toate ingredientele pentru aluat.

Aluatul este farimicios- recomand ca untul sa fie de la rece- l-am invelit in folie transparenta si lam pus la odihna in frigider- daca untul nu a fost prea rece il bagam la congelator si m-am apucat de branzica.

Am scos aluatul de la odihna si l-am modelat putin in folie apoi lam pus in forma de tort cu dimensiunea de 28 cm- pe care am uns-o inainte cu putin unt. Se modeleaza aluatul si pe margine, lateral dar sa nu fie prea inalt, cam la jumatate.

1. Crema de branza

Am separat galbenusurile de albusuri. Am amestecat untul cu zaharul si am adaugat treptat galbenusurile. Am amestecat pina a fost cremos si nu se mai simte zaharul.

Am adaugat zeama si coaja de la lamaie. Am adaugat creme fraiche si brinzica. Se amesteca totul bine. Cam acum i-am dat drumul la cuptor la 180 grade si am facut o pauza cu adaugatul restului si am modelat aluatul.

Dupa aceea, albusurile le-am batut spuma tare (stitzi voi de ce deabia acum: cu cit stau ele mai mult se fac apa si fiind aluatul la cuptor isi pierde efecul care-l vrem, si anume crema de brinza sa fie "umpluta cu aer").

Am adaugat amidonul si albusurile si am incorporat usor cu o paleta

Dupa cele 10, 12 minute arata auriu la culoare-aluatul-acum a venit timpul de adaugat brinzica pufoasa cremoasa. Acum se pune la cuptor pe prima sina de jos si se coace pt un timp de 45-50 minute (de la inceput pina la sfirsit sa fie totul o ora nu mai mult).

Intre timp am spalat, curatat si taiat frumoasele gustoasele mele capsuni.

Daca cumva vedeti ca aluatul se "bronzeaza" prea tare, puneti o hirtie de copt direct deasupra.

Dupa ce sa racit brinzica coapta, am asezat capsunile deasupra, am pregatit glazura pt fructe cum scria pe dosul pachetului.

Eu am avut un ceai la plic cu gust de capsui asa ca l-am faut in cantitaea de 250ml am amestecat praful din pachet cu 2-3 linguri de zahar (fiecare dupa gust)in ceai si amestecind mereu lam dat intrun clocot. Apoi cca 1 minut la odihna sa nu fie chiar fierbinte si apoi l-am adaugat peste capsuni.

Frisca eu obisnuiesc inainte de a o bate sa o bag pt 10 mine la congelator-incercati sa vedetzi ce repede se bate teapana.

Si am ornamentat cum mia placut mie!


Pofta buna!

Reteta Tort Brinzica-capsuni a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro

Alte retete de dulciuri cu capsuni: Tort de capsuni cu ciocolata

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post