Tort bezea

Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita. Este un desert foarte bun.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 kg zahar
  • 450 g miez nuca
  • 2 linguri de faina
  • 400 g unt
  • 100 g cacao
  • 100 g coniac sau rom
  • 2 pachetele de vanilie
  • coaja de la o lamaie si
  • esenta de migdale
  • Crema:
  • 16 linguri cafea lichida
  • 300 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 10 galbenusuri.

Mod de preparare

Tortul bezea este foarte bun. Blatul - se bat spuma cele 10 albusuri cu 500 g zahar, apoi se adauga 200 g nuca taiata marunt cu cutitul, 250 g nuca macinata, coaja de la lamaie, doua linguri de faina si sare. Compozitia se imparte in doua sau trei parti, dupa dorinta. Se coc in tava tapetata cu ulei si hartie, la foc potrivit, apoi se lasa la racit.
Crema – cele 10 galbenusuri se bat cu 300 g de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul, adaugam apoi 16 linguri de cafea lichida si 100 g cacao, dupa care amestecam pana devine ca o smantana groasa si dam la racit. Separat, se bate untul spuma cu 200 g zahar si adaugam crema de cacao, cate putin, pana o incorporam toata. Romul se amesteca cu vanilia si esenta de migdale, apoi insiropam foile si le umplem cu crema.


Tortul bezea se serveste decorat cu frisca sau ciocolata topita.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala