Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)

1.BLAT DE COCOS Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLAT DE COCOS: 100g unt
  • 200ml lapte de cocos
  • 200g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150g zahar
  • 3 oua
  • 100g nuca de cocos
  • BLAT DE BANANE SI IAURT:
  • 200g faina
  • 140g pulpa de banane
  • 125g iaurt
  • 125g ricotta
  • 50g miere
  • 50g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • CREMA DE COCOS SI LAMAIE:
  • 100g unt
  • 600ml lapte de cocos
  • 100g zahar
  • 1 lime (coaja rasa)
  • 4 linguri suc de lime
  • 12g gelatina
  • BANANA CURD:
  • 4 banane mature dar totusi tari
  • 130g unt
  • 4oua
  • 1 lamaie
  • 200g zahar

Mod de preparare

1.BLAT DE COCOS

Se amesteca faina cu praful de copt si apoi ouale. Se adauga zaharul si nuca de cocos, apoi untul taiat bucatele. Se adauga si laptele de cocos.

Compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180°C pana la proba scobitorii.

2. BLAT DE BANANE SI IAURT

Bananele se taie bucatele se transforma in piure si se amesteca cu iaurtul. Se amesteca faina. Apoi mierea, nuca de cocos si praful de copt si un praf de sare. Urmeaza apoi ricotta

Compozitia se pune intr-o forma rotunda de tort pregatita cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul incins la 190°C pt cel putin 50min, faceti proba scobitorii.

3.CREMA DE COCOS SI LIME

Toate ingredientele se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc mediu si se fierb timp de 20min, adica pana cand lichidul scade in jur de 370ml. La acest punct se indeparteaza de pe flacara, se lasa

sa se raceasca putin si se pune in frigider pt cel putin 3ore.

Prima de a fi depusa in frigi crema va arata foarte lichida. Dupa cele 3 ore se spumeaza cu mixerul si se adauga gelatina.

4. BANANA CURD

Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea mari deci cat mai bine, se adauga coaja si sucul lamaiei si se amesteca bine.

Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Untului deja topit i se adauga zaharul si pulpa pasata de banane.

Se mai lasa pe foc circa 10' se amesteca f. bine pentru a ramane crema cat mai fara cocoloase.

Separat se bat lejer ouale. Se da deoparte cratita se iau 2-3 linguri de crema calda si se amesteca usor cu ouale batute pt a evita ca acestea sa se coaguleze, daca am amesteca toata cantitatea de oua in crema calda. Se amesteca apoi repede cu restul cremei se pune din nou pe foc pana cand crema devine mai groasa si incepe sa se desprinda de pe pereti. Se da deoparte si se lasa la racit.

5. ASAMBLARE TORT

In forma rotunda tapetata cu pelicula transparenta am format tortul-carapace, incepand cu primul blat rotund si cu imbracarea peretilor.

Se pune stratul de crema de cocos si lime. Deasupra se aseaza frumos blatul de banane si iaurt. Urmeaza apoi stratul de banana curd. Se niveleaza si se pune deasupra ultimul blat de cocos.

Tortul merge la frigi unde se odihneste peste noapte.

A doua zi se scoate de la frigi si se imbraca intr-un strat subtire de unt si se decoreaza.


Pofta buna!

Reteta TORT BARBIE à la Dora a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro

Alta reteta de tort cu cocos gasiti aici: Tort de cocos cu ciocolata ,

Tort cu banane, cocos si branza ,

Mini delicii cu miere si cocos .

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide