Tort aroma

Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara, coaja de lamiie, cuisoar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. miere
  • 200 gr. pesmet de piine neagra
  • 150 gr. migdale
  • 7 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pisata
  • 3 cuisoare pisate
  • 1/2 nucsoara pisata
  • ¼ lingurita anison pisat
  • coaja rasa de la o lamiie; Crema: 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 galbenus
  • ¼ esenta de cafea rece foarte concentrata

Mod de preparare

Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara, coaja de lamiie, cuisoarele, nucsoara si anasonul. Se amesteca usor cu albusurile batute spuma, iar apoi se adauga, putin cite putin(in ploaie) pesmetul. Se pune compozitia in forma de tort unsa si presarata cu faina si se da la cuptor; la inceput (pina se ridica) la foc potrivit, apoi la foc mic, cca 1 ora. Se scoate din forma, iar dupa ce s-a racit se taie in doua (pe lat), se umple si se garniseste cu urmatoarea crema: se freaca spuma untul si zaharul cu un galbenus, adaugind cite putina cafea concentrata, strecurata si racita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide