Tort Aniversar

Tortul Aniversar poate fi pregatit cu orice ocazie de sarbatoare. Este un tort clasic cu crema de unt si cacao, glazura si blat insiropat.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 ouă
  • 350g faină
  • 250g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 zahăr vanilat
  • o linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 150ml ulei
  •  
  • Pentru cremă:
  • 250g de unt
  • 200g zahăr
  • 4 linguri cacao
  • 4 galbenuşuri
  •  
  • Pentru glazură (frişcă):
  • 300g smântână nepasteurizată
  • 300g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  •  
  • Sirop pentru blat:
  • 800ml apă
  • 8-10 linguri de zahăr
  • Pentru frunzele de ciocolată: 3 patrăţele ciocolată menaj!

Mod de preparare

Pregăteşti blatul aşa:
Galbenuşurile separate împreună cu 150g din cantitatea de zahăr, se bat împreună cu un praf de sare şi un plic de praf de copt la bell marine, mestecând încontinuu să nu se lipească, până capată consisţenţa unei smântâni groase.
Vasul trebuie să aibe fundul rotunjit (să nu se lipeasca pe margini).
Se bat separat albuşurile până pe spumeaza puţin, după aceea se adaugă restul de zahăr treptat, se pune zahărul vanilat şi coaja de lămaie.
Luăm amestecul cu galbenuşuri, punem 2 linguri de faină, dupa care punem uleiul alternativ cu alte două linguri de faină, iar pe urma adaugăm crema cu albusuri şi faină.

Pregăteşti crema aşa:
Se alifiază zaharul cu ultul până devine o cremă, se adaugă galbenuşurile unul câte unul şi cacaoa.
Daca iti doresti crema sa fie de altă culoare, în loc să adaugi cacao, poţi adăuga sirop de sfeclă sau suc de spanac stoarse.

Pregăteşti frişca aşa:
Încorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul până obţin o compoziţie consistentă. Nu continui baterea, că se poate tăia.

Pregăteşti frunzele de ciocolată aşa:
Ciocolata se pune intr-un vas la bell marin până se topeşte, se pune intr-un poş (pungă specială) sau cornet de hârtie şi se toarnă pe o coala albă frunze de stejar, apoi se pun în congelator până se întăresc.

Asamblezi tortul aşa:
Tai blatul în 3 foi, însiropezi pe rând fiecare foaie, pui cremă între blaturi, iar deasupra, peste cea de-a treia foaie de blat, adaugi glazură. Adaugi crema pe tort în forma pe care ţi-o doreşti, împreună cu frunzele de stegar.



Tortul Aniversar se serveşte cu un pahar de şampanie şi multă voie bună!

Să aveţi poftă! :)

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors