Tortul Aniversar poate fi pregatit cu orice ocazie de sarbatoare. Este un tort clasic cu crema de unt si cacao, glazura si blat insiropat.
Pregăteşti blatul aşa:
Galbenuşurile separate împreună cu 150g din cantitatea de zahăr, se bat împreună cu un praf de sare şi un plic de praf de copt la bell marine, mestecând încontinuu să nu se lipească, până capată consisţenţa unei smântâni groase.
Vasul trebuie să aibe fundul rotunjit (să nu se lipeasca pe margini).
Se bat separat albuşurile până pe spumeaza puţin, după aceea se adaugă restul de zahăr treptat, se pune zahărul vanilat şi coaja de lămaie.
Luăm amestecul cu galbenuşuri, punem 2 linguri de faină, dupa care punem uleiul alternativ cu alte două linguri de faină, iar pe urma adaugăm crema cu albusuri şi faină.
Pregăteşti crema aşa:
Se alifiază zaharul cu ultul până devine o cremă, se adaugă galbenuşurile unul câte unul şi cacaoa.
Daca iti doresti crema sa fie de altă culoare, în loc să adaugi cacao, poţi adăuga sirop de sfeclă sau suc de spanac stoarse.
Pregăteşti frişca aşa:
Încorporez ingredientele, bat cu telul sau cu mixerul până obţin o compoziţie consistentă. Nu continui baterea, că se poate tăia.
Pregăteşti frunzele de ciocolată aşa:
Ciocolata se pune intr-un vas la bell marin până se topeşte, se pune intr-un poş (pungă specială) sau cornet de hârtie şi se toarnă pe o coala albă frunze de stejar, apoi se pun în congelator până se întăresc.
Asamblezi tortul aşa:
Tai blatul în 3 foi, însiropezi pe rând fiecare foaie, pui cremă între blaturi, iar deasupra, peste cea de-a treia foaie de blat, adaugi glazură. Adaugi crema pe tort în forma pe care ţi-o doreşti, împreună cu frunzele de stegar.
Tortul Aniversar se serveşte cu un pahar de şampanie şi multă voie bună!
Să aveţi poftă! :)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post