Prepararea blatului: Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul. Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat g
Prepararea blatului:
Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul.
Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat galbenusurile cu zaharul si cu varful de sare, am adaugat untul topit, apoi faina cernuta cu amidonul, vanilina si praful de copt.
Am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor in galbenusuri apoi am pus totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava la cuptor la 170° pt cca. 50 min si apoi proba cu scobitoarea.
Blatul odata racit l-am taiat in trei; am desfacut o cutie de mix de fructe si am scurs fructele. Am insiropat blaturile cu sucul din cutie si cu ceva lichior de portocale.
Am uns fiecare blat cu dulceata de caise, apoi am frecat smantana cu zahar, am amestecat cu fructele din compot bine scurse si-am inceput a construi tortul.
Am pus primul strat de frisca cu fructe, blatul de mijloc, ultimul strat de frisca.
Am pus capac l-am ambalat si apoi l-am bagat in frigider unde a stat cateva ore.
L-am decorat dupa inspiratia de moment.
Reteta Tort aniversar a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte prajituri recomandate:
Prajitura cu crema
Tiramisu
Diplomat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post