Tort aniversar

Prepararea blatului: Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul. Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina
  • 100 g amidon din cartofi
  • 100 g unt
  • 4 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 pachetel praf de copt
  • un varf de sare
  • Pentru insiropat blatul:
  • Compot mix de fructe
  • lichior de portocale
  • Crema pentru tort:
  • dulceata de caise
  • fructe din compot
  • 250 g smantana
  • 50g zahar

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Galbenusurile le-am separat de albusuri si-am adaugat zaharul.

Untul l-am pus intr-o craticioara pe foc mic la topit. Am frecat galbenusurile cu zaharul si cu varful de sare, am adaugat untul topit, apoi faina cernuta cu amidonul, vanilina si praful de copt.

Am batut spuma albusurile si le-am incorporat usor in galbenusuri apoi am pus totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava la cuptor la 170° pt cca. 50 min si apoi proba cu scobitoarea.

Blatul odata racit l-am taiat in trei; am desfacut o cutie de mix de fructe si am scurs fructele. Am insiropat blaturile cu sucul din cutie si cu ceva lichior de portocale.

Am uns fiecare blat cu dulceata de caise, apoi am frecat smantana cu zahar, am amestecat cu fructele din compot bine scurse si-am inceput a construi tortul.

Am pus primul strat de frisca cu fructe, blatul de mijloc, ultimul strat de frisca.

Am pus capac l-am ambalat si apoi l-am bagat in frigider unde a stat cateva ore.

L-am decorat dupa inspiratia de moment.
Reteta Tort aniversar a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu crema

Tiramisu

Diplomat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide