Tortul Anastasia este un tort delicios cu blat de cacao si crema de mascarpone ce a fost ornat cu crema de ciocolata si creioane cu pasta de zahar.
Mai intai pregatim tava si cremele, ungem cu unt sau punem foaie de copt intr-o tava rotunda(pentru blat), si cernem faina impreuna cu cacaoa si facem frisca,
Frisca se face in modul urmator: batem smantana pana devine groasa si apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul pudra si mai amestecam 2,3 minute si o punem la frigider apoi facem crema:
amestecam jumatate din frisca cu mascarpone iar cealalta jumatate din frisca cu dulceata lichida rece ,daca dulceata este tare o punem pe foc la bain-marie pana se lichefiaza , crema pentru prajituri o pregatim conform instructiunilor de pe plic si le punem toate la frigider .
Batem ouale cu zaharul si praful de sare timp de 20-25 de minute, pana cand compozitia devine alba cleioasa, nu mai putin de 20 de minute, cernem faina si cacaoa, apoi adaugam treptat faina in ploaie putin cate putin, direct din sita, amestecam pana intra in compozitie si adaugam alta faina… si tot asa pana se termina, cand amestecam nu trebuie cu forta, miscari circulare de sus in jos .
turnam compozitia din loc in loc si nivelam cu o lopatica apoi dam la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte.
Cat timp blatul se coace Nu deschidem cuptorul si nici dupa ce am inchis, blatul se lasa sa se raceasca in cuptor, sau il scoatem cand este caldut astfel este posibil sa se lase. Coacerea dureaza 30 de minute.{in cazul in care blatul nu este facut il mai puneti la cuptor cat este necesar }.
Cat timp blatul se raceste pregatim crema de ciocolata pentru decor, punem ciocolata cu untul la topit la bain-marie; dupa ce s-a topit cu ajutorul unei forme de inimioare facem o inima de ciocolata, turnam ciocolata calduta in forma si lasam pana se intareste.
Taiem blatul in 3 parti egale, dupa s-a racit, si ungem prima foaie cu crema de frisca si mascarpone si a doua cu crema din frisca cu dulceata . Ultima foaie o ungem cu ciocolata topita, dar un strat subtire nu gros pentru ca se va intari prea tare si se va rupe la taiat, doar in mijloc unde punem inimioara va fi putin mai gros deoarece va trebui sa o “ingropam” in ciocolata, daca aveti recipient pentru ornat, daca nu taiati o punguta la un capat, si punem crema pentru prajituri in recipient sau in punguta si ornam tortul pe margine roata imprejur apoi decoram cu creioanele pentru decor.
Lasam tortul cu crema de ciocolata sa se aseze la frigider dupa care il putem servi alatuir de un pahar de sirop natural de caise din camara Bunatati din Natura.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post