Blat: Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de l
Blat:
Intr-o craticioara puneti untul, ciocolata bucatele, zaharul si laptele Puneti craticioara pe aragaz la foc mic si amestecati cu o lingura de lemn fara a-l fierbe, doar pana devine lichid.
Se lasa la racit vreo 15 minute.
Apoi se adauga faina si praful de copt.
Apoi ouale batute si essenza de vanilie.
Si coaceti blatul in cuptor la 160°C circa 1 ora (probati cu scobitoarea)
Odata copt se scoate pe gratar si se lasa la racit.
Crema de pepene galben:
Creme-fraiche se amesteca cu frisca, se adauga bucatile de pepene si la urma gelatina inmuiata in apa rece si topita pe bain-marie.
Crema de banane si alune:
Amestecati creme-fraiche cu frisca usor folosind lingura de lemn.
Adaugati feliile de banane si alunele iar la urma gelatina.
SPECIFICARE: cremele nu sunt foarte dulci, au zahar doar de la pepene (sau banane) si de la frisca vegetala deja cu zahar in ea.
Cine doreste mai dulce poate adauga zahar dupa dorinta.
Asamblarea tortului
Blatul de tort se taie in trei parti.
In tava de tort dorita puneti pelicula transparenta si puneti primul blat.
Insiropati cu cappuccino si adaugati deasupra crema de pepene galben.
Puneti al doilea blat, insiropati-l si adaugati deasupra crema de banane si alune.
Incheiati cu ultimul blat insiropat.
Sigilati cu pelicula transparenta si lasati la frigider peste noapte
A doua zi scoateti tortul din forma.
Si ornati cu frisca.
Reteta Tort Amico a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post