Pentru tortul 3x3 primul blat se face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, coaja de lamaie si vanilie.
Pentru tortul 3x3 la primul blat se bat ouale spuma cu zaharul, se pun mirodeniile, sarea si faina, se face un blat galben. La al doilea blat se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga mirodenii, cacaoa si la urma faina, dupa care se coace in tava tapetata la foc potrivit. Pentru ultimul blat al tortului 3x3 se bat ouale spuma cu zahar, se adauga mirodeniile, nuca si faina, iar la sfarsit, se coace in tava tapetata la foc potrivit.
Pentru crema se freaca spuma 300 g unt cu 400 g zahar pudra si vanilie. Separat, se fierb la foc mic 750 ml de lapte, in care se pun, cand clocoteste, 6 galbenusuri frecate cu 6 linguri de zahar si 8 linguri de faina. Se amesteca bine sa nu faca cocolosi si se lasa sa fiarba cateva clocote. Apoi se da deoparte, se amesteca pana se raceste si adaugam cate putin din crema de unt. Cand este gata, o impartim in trei parti – o parte se lasa galbena, in cea de-a doua se pun 2 linguri de cacao sau 200 g ciocolata menaj topita, iar in cea de a treia se pun 2 linguri de ness. Se aseaza pe platou blatul cu cacao, iar peste el, se pune crema de ness, dupa care foaia alba si crema de cacao, apoi foaia din nuca si crema de vanilie. Se imbraca tortul in crema.
Tortul 3x3 se serveste cu ciocolata rasa deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post