Tort

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi se incorporeaza, cate putin, faina, cacaua si praful de copt. Se coace aluatul in forma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr margarina
  • 2 oua
  • 140 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi se incorporeaza, cate putin, faina, cacaua si praful de copt. Se coace aluatul in forma de tort tapetata, la foc moderat, timp de 45 de minute. Pentru crema se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Cand s-a racit, se taie blatul in doua, se umple cu doua treimi din cantitatea de crema.

Se pune restul de crema intr-un cornet si se orneaza cu floricele de crema. Alte retete de dulciuri:

Tarta cu caise

Tarta cu branza dulce si capsuni

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala