Se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga 1 lingura de faina si nucile. albusurile se bat spuma tare, se incor
Se freaca galbenusurile cu 6 linguri zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga 1 lingura de faina si nucile. albusurile se bat spuma tare, se incorporeaza in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor, de sus in jos. Se toarna totul in tava de la aragaz si de coace blatul la foc potrivit, timp de 35 de minute. Se face crantul: se ard intr-un vas 100 gr zahar si cand s-a colorat se pun in el nucile. Se amesteca repede cu o lingura inmuiata in unt si se rastoarna caramelul pe o farfurie uda. Cand se raceste, se zdrobeste mare.
Pentru crema, se freaca intr-un vas pus in bain-marie 200 gr de zahar cu 4 oua, pana se ingroasa. Se amesteca compozitia pana se raceste si se inglobeaza in ea, putin cate putin, cele 250 gr de unt frecat spuma. Se imparte crema in doua. In jumatate de crema se amesteca nucile rasnite si in cealalta se amesteca 3 linguri de cacao. Blatul rece se rastoarna pe o folie de aluminiu, se unge cu crema de nuci si se ruleaza cu ajutorul foliei.
Se imbraca rulada cu crema de cacao si se presara crantul deasupra. Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Tort diplomat
Tort cu zmeura
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post