Tiramisu reţetă cu fructe de padure Va recomandam acest tiramisu la pahar, care cu siguranta va lasa o impresie foarte buna musafirilor dumneavoastra. Se poate face cu fructe de padure de sezon.
Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de tiramisu se procedeaza astfel:
6 albusuri se bat spuma cu 1/2 lingurita crema tartar, 3/4 masura zahar, se adauga vanilie , 1/2 masura faina. Se coace aluatul intro forma de chec neunsa , 35 - 40 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit cu tava rasturnata pentru a ramane checul pufos. Crema 5 galbenusuri se amesteca cu 1/2 masura zahar, 1/4 cana limoncelo, coaja de lamaie - 2 lingurite, 1,5 linguri zeama lamaie. Se amesteca pe foc pentru a se ingrosa. Se ia de pe foc si se amesteca 1 cutie mascarpone, 1 lingura esenta lamaie si 2 cani de frisca batuta. Checul se taie felii , se unge cu putin sirop ( format din : 3/4 masura zahar, 3/4 masura apa, 1/4 masura limoncelo, 2 lingurite zeama de lamaie si coaja de lamaie) . Se taie fiecare felie in cuburi. Montarea In pahare inalte se pun cuburi de chec, crema, fructe de padure de sezon , iar blat, crema , fructe. Se orneaza cu frisca, fructe si coaja de lamaie.
Reteta tiramisu cu fructe de padure a fost propusa de alessia antonia Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Că tot mi-au rămas mai multe albușuri de la dresul ciorbei de burtă, am pus repede de un checuleț. Sursa de insiprație...
Chec din albușuri cu fructe confiate și ciocolată