Tiramisu reţetă cu fructe

Tiramisu reteta originala este, fara indoiala, un desert deja clasic, dar un desert care poate fi mereu reinventat cu fructe de sezon, cum ar fi ciresele. Aromele de cirese si cafea se imbina perfect in aceasta reteta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g branza
  • 200g zahar praf
  • 1 pahar smantana ½
  • lichior de cafea
  • 30 bucati de piscot de sampanie
  • 1 sticluta de cirese cristalizate
  • 2 dl gem de visine

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu fructe

Se freaca branza, zaharul praf si smantana pana devine o masa spumoasa. Se rup piscoturile si apoi de stropesc cu lichiorul de cafea. Ciresele cristalizate se amesteca cu gemul de visine.

Intr-o cupa se pune branza, deasupra ciresele, iar deasupra piscotul, apoi iarasi branza, piscot si ciresele. Deasupra se pune numai putina branza. Se introduce la frigider timp de 2-3 ore. Deasupra se poate presara cu ciocolata razuita si frunze de menta.


Tiramisu cu cirese se serveste de la frigider alaturi de o cana cu ceai sau o delicioasa socata.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala