Tiramisu reţetă cu biscuiti

Tiramisu reţetă cu biscuiti Se face o cafea tare din 5 linguri cafea si 4 cesti de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se pune 100 gr. lichior si 5 linguri de zahar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cafea
  • lichior
  • zahar
  • mascarpone
  • oua (numai galbenusuri)
  • biscuiti-lady finger ori de sampanie

Mod de preparare

Se face o cafea tare din 5 linguri cafea si 4 cesti de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se pune 100 gr. lichior si 5 linguri de zahar.

Din 2 cutii de mascarpone, 12 galbenusuri de ou si 5 linguri de zahar se face crema, care se amesteca foarte bine. Din 3 cutii de biscuiti-lady finger se ia cite unul se introduce in cafea (care e cu lichior si zahar) si se asaza pe un platou apoi stratul se unge cu crema, se poate presara putina ciocolata rasa, dupa care se pune al doilea rind de biscuiti inmuiati in cafea, din nou crema, pina sa termina biscuiti. La sfirsit se inveleste cu frisca si ciocolata rasa.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala