Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar, zahar vanilat si coaja rrasa de lamaie. Albusurile se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml cafea neagra
  • 20 ml rom
  • 20 ml lichior Amaretto
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Coaja rasa de pe o lamaie
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g piscot pentru copii
  • 1 lingurapudra de cacao

Mod de preparare

Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit.

Galbenusurile se bat spuma cu zahar, zahar vanilat si coaja rrasa de lamaie. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu cmascarpone, apoi se integreaza usor si albusurile. Jumatate din cantitatea de piscot se asaza pe un platou, se acopera cu jumatate din crema, urmeaza un alt rand de piscot si restul de crema se niveleaza pe suprafata prajiturii.


Se presara cu pudra de cacao cernuta prin strecuratoare. Se lasa cel putin doua ore la frigider.

Alte torturi recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors