Tiramisu reţetă originala

Tiramisu reţetă originala Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit. Galbenusurile se bat spuma cu zahar, zahar vanilat si coaja rrasa de lamaie. Albusurile se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml cafea neagra
  • 20 ml rom
  • 20 ml lichior Amaretto
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Coaja rasa de pe o lamaie
  • 250 g crema mascarpone
  • 250 g piscot pentru copii
  • 1 lingurapudra de cacao

Mod de preparare

Cafeaua se amesteca cu rom si amaretto, se lasa la racit.

Galbenusurile se bat spuma cu zahar, zahar vanilat si coaja rrasa de lamaie. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu cmascarpone, apoi se integreaza usor si albusurile. Jumatate din cantitatea de piscot se asaza pe un platou, se acopera cu jumatate din crema, urmeaza un alt rand de piscot si restul de crema se niveleaza pe suprafata prajiturii.


Se presara cu pudra de cacao cernuta prin strecuratoare. Se lasa cel putin doua ore la frigider.

Alte torturi recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Desert cozonac cu dovleac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala