Tarta racoroasa cu piersici

Pentru blat: Pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de va

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT:
  • 200-250 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 100 ml compot de piersici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 200 g smantana
  • 125 g iaurt de piersici
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 150 g crema de branza proaspata (almette
  • etc)
  • 10 g gelatina
  • 100 ml compot de piersici
  • piersici din compot sau proaspete

Mod de preparare

Pentru blat pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul, apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de vanilie. Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, mai adaugam compot. Pregatim o tava, preferabil sa fie cu margini detasabile ,sau folosim ce avem in dotare... Eu am folosit o tava obisnuita, pe care am tapetat-o cu folie alimentara. Intindem compozitia de blat in tava si o nivelam cu o lingura uda. Dam tava la frigider, pana pregatim crema. Mixam crema de branza cu zaharul farin. Adaugam smantana, iaurtul si o parte din piersici,taiate in cuburi mici. Dizolvam gelatina in 100 ml compot. O lasam sa se inmoaie 10 minute, apoi o punem pe baie de aburi, amestecand continuu pana se dizolva complet. Adaugam gelatina calduta in crema. Turnam crema peste blatul de biscuiti. Deasupra repartizam piersici taiate felii.


Dam tava la frigider pentru 4-5 ore. Daca vrei sa fie o tarta mai festiva, o poti orna cu frisca.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi cu tarhon

Vazut la Merisor, salivat, poftit si pus mana si facut. Foarte buna!

Ciorba de cartofi cu tarhon
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala