Tarta fina cu iaurt si capsuni

Tarta cu capsuni va iesi foarte fina si datorita iaurtului. Poate face parte dintr-un meniu de sarbatoare. Ingredientele sunt: biscuiti, unt, iaurt.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. biscuiti simpli
  • 250 gr. unt
  • esenta de vanilie
  • 2 pliculete de gelatina
  • 600 ml iaurt simplu
  • 3-4 linguri de zahar pudra
  • capsuni pentru ornat

Mod de preparare

Tarta fina cu iaurt si capsuni este o tarta potrivita pentru un meniu de sarbatoare. Prima data maruntim la robot biscuitii apoi ii amestecam cu unt si esenta de vanilie. Amestecam. Urmatorul pas este sa asezam compozitia intr-o tava cu peretii detasabili sau intr-o cratita cu diametru de 28 cm tapetata cu folie alimentara. Se tine la frigider pana preparam crema pentru tarta.

Inmuiem pliculetele de gelatina in sase linguri de apa calduta, apoi amestecam cu 200 ml apa rece si se pun la incalzit pe baie de aburi. Gelatina este gata cand devine ca o pasta. Se ia de pe foc si se amesteca cu iaurtul si zaharul pudra, dupa care se pune peste blatul de biscuiti si se tine la frigider pentu o ora jumate, doua.

Se orneaza cu capsuni sau cu orice alte fructe, dupa preferinta.


Sursa acestui blog: anita-albu-blogspot

Alte tarte recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors