Tarta cu mure

Se framanta aluatul, se opreste putin iar restul se intinde in foaie si se aseaza in forma unsa si tapetate. Din aluatul pastrat se fac floricele car

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 g faina
  • 50 g alune
  • 50 g zahar pudra
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • Pentru umplutura: 5 foi gelatina
  • 50 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 250 frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 300 g mure

Mod de preparare

Se framanta aluatul, se opreste putin iar restul se intinde in foaie si se aseaza in forma unsa si tapetate.

Din aluatul pastrat se fac floricele care se coc.

Se pune o foaie de copt peste aluat si se presara boabe de porumb. Se coace in cuptor circa 10-15 minute, apoi se scoate hartia si se lasa aluatul pana se rumeneste.

Se pune gelatina la inmuiat si se dizolva.

Se amesteca frisca cu laptele fierbinte, se adauga gelatina si se bate bine.

Se amesteca smantana cu zaharul, gelatina, frisca si murele.

Se toarna compozitia peste aluat si se lasa la rece.

Deasupra se pun floricele din aluat
Se serveste rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors