Steluta de Craciun

Tortul "Steluta de Craciun" este foarte usor de facut, are aroma intensa de portocale si este perfecta pentru sarbatorile de iarna.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de portocala
  • 120 g faina
  • 60 g unt
  • 100 g gem de portocale
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 300 g glazura de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba si cu cacao pentru ornat
  • 200 g zahar fin cristalizat.

Mod de preparare

Tava se unge cu margarina si de presara cu faina, am pregatit apoi ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se bat spuma timp de 5 minute toate. Se cerne faina si se adauga, treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca. Se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit. Eu am gasit doar dulceata de portocale intregi pe care le-am mixat.

Se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuia sa fac glazura si sa ornez steaua cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici; se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul) dar eu am vrut o steluta "ninsa", cu ornamente de Craciun: lumanari din portocale!

Reteta Steluta de Craciun a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Se lasa un timp la rece, dupa care tortul Steluta de Craciun se poate servi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide