Sarlota de capsuni este un desert impresionant ca aspect, iar de gust nici nu mai pomenim. Unde mai pui si ca se face foarte rapid!
- se amesteca 3 oua cu 125 g zahar
- se subtziaza cu laptele 125 ml, care a fost fiert separat si apoi temperat (racit)
- se aseaza pe foc, amestecand continuu pana apar primele clocote pe marginea vasului
- se retrage de pe foc si se adauga gelatina 15 g , care a fost hidratata cu cel putzin 45 min inainte de folosire (adik pusa la inmuiat in lapte)
- se amesteca compozitzia din cand in cand pana se raceste, fara sa se gelifice
- se adauga romul 20 ml si fructele confiate 150g taiate marunt si se amesteca pentru repartizarea uniforma in toata compozitzia
-se adauga frisca batuta 500g, aromatizata cu vanilina 1/8 g si se amesteca usor
- se foloseste imediat pentru montarea sarlotelor, a cremei diplomat, ruladei dilpomat etc
OBSERVATZII:
- in cazul in care sarlota se pregateste cu fructe proaspete (zmeura-capsuni), laptele se inlocuieste cu sucul fructelor respective (1/2), iar fructele confiate se inlocuiesc cu restul de 1/2 din cantitatea de fructe proaspete taiate marunt
in cazul cremei sarlota cu cacao, se adauga cacaoua o data cu laptele si zaharul, inainte de fierbere
- in cazul cremei sarlota de cafea, laptele se inlocuieste cu swartz, care se obtzine prin fierberea cafelei, prevazuta de retzeta si apoi filtrarea ei.
Se inmoaie piscoturile rapid (procedura de la tiramisu) in suc de fructe se aseaza vertical pe marginea unei tavi cu pereti detasabili si se aseaza crema in mijloc alternand cu fructe proaspete taiate marunt.
Se decoreaza cu fructe proaspete sau dupa inspiratie :).
Tortul sarlota de capsuni se serveste rece. Merge de minune cu o limonada racoritoare
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post