Sachertorte cu gem de caise este un delicios tort cu ciocolata. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Acest tort poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.
Sachertorte cu gem de caise este un delicios tort cu ciocolata. Pentru aceasta reteta de tort ai nevoie ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte de foarte buna calitate. Incinge si unge cu unt sau ulei o tava de copt de 15 cm diametru.
Pentru blat, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Incorporeaza ciocolata si 50 ml vermouth. Inglobeaza faina urnata de albusurile spuma. Toarna compozitia de aluat In tava pregatita si da la copt 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul pentru sachertorte sa se raceasca complet apoi taie-l in 1-3 parti pe orizontala.
Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit bate-o putin cu mixerul.
Pentru asamblare, unge fiecare blat cu 2 linguri de gem de caise. La sfarsit unge tortul cu glazura de ciocolata racita si decoreaza dupa imaginatie.
Sachertorte cu gem de caise se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Laura Cuisine.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post