Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata amara topita. Se bat spum
Se topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata amara topita. Se bat spuma 10 albusuri impreuna cu 140 gr zahar praf. Se adauga in ploaie 125 gr faina cernuta si se amesteca ingredientele pana cand compozitia se omogenizeaza. Se ung si se tapeteaza 2 forme rotunde de tort si se imparte compozitia in mod egal. Se introduc in cuptorul cald si se lasa la copt, apoi la racit. Separat, se topeste intr-un vas 150 gr ciocolata rupta in bucatele, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se adauga 250 ml frisca si 180 gr zahar vanilat si se lasa compozitia sa fiarba 5 minute. Se bate un ou intreg si se adauga treptat 3 linguri din compozitia de ciocolata. Apoi se toarna compozitia in restul de ciocolata topita, se amesteca mereu. Se fierbe compozitia 4 minute, apoi se lasa glazura la racit. Se unge unul din blaturi cu gemul de caise, se pune cel de-al doilea blat deasupra si se toarna glazura peste. Se lasa la frigider 3 ore.
Se serveste dupa cateva ore.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat Prajitura cu visine Cornulete cu rahat
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post