RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata)

Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament. Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crem

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLATUL: 7 oua
  • 1 3/4 cups zahar tos
  • 1 1/4 cups faina
  • 1/2 cup cacao (pudra)
  • 4 linguri unt topit
  • UMPLUTURA: 7 oz (~ 210 grame ) ciocolata amaruie
  • 1/2 cup (~ 120 grame) unt
  • 4 linguri zahar praf
  • DECOR (optional):10 linguri migdale (taiate in felii subtiri sau zdrobite)
  • chocolate cursl (bucle de ciocolata) sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament.

Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crema este foaarte pufoasa si de culoare galben foarte deschisa. Se adauga jumatate din cacao, apoi se stropeste mixtura cu untul topit si se adauga restul de cacao. Se toarna totul in tava si se coace (in cuptorul pre-incalzit) la 350 grade F (foc potrivit de tare) cam 30 - 35 minute pina este gata (daca pui o scobitoare in tort si o scoti iese uscata).

Pentru umplutura topesti ciocolata si untul impreuna. Le iei de pe foc, adaugi zaharul pudra si o lasi putin sa se racoreasca, apoi bati crema pina devine foarte cremoasa si destul de groasa ca sa fie intinsa pe tort. Tai tortul (orizontal) in 3 straturi apoi tai tortul in doua si suprapui toate straturile asa incit sa obtii 6 straturi. Pui crema intre straturi si pe din afara apoi il acoperi de jur imprejur cu "migdalele" bucatele sau felioare.

Legenda;

1 cup = 8 oz = 240 grame

1 oz ~ 30 grame
Reteta RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata) a fost propusa de Chiu Georgeta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide