Aceasta reteta de tort cu fructe este delicioasa. Se prepara din faina, unt, mere, zahar, nuci, alune, stafide, caise, smochine, oua, gem de caise si nuca de cocos.
Tortul regina fructelor este savuros si plin de fructe. Iata cum se prepara acest tort de fructe: Pentru foi se amesteca untul cu faina, cu putina sare, apa minerala. Se framanta bine, apoi se pune la rece aluatul obtinut. Pentru umplutura se amesteca nucile prajite si taiate marunt cu merele rase si calite in prealabil. Se adauga zaharul vanilat, caisele confiate, smochinele taiate cubulete, alunele zdrobite, stafidele si cojile rase de la o lamaie si o portocala.
Se scoate aluatul din frigider si se intind 2 foi. Se asaza prima foaie intr-o tava unsa si tapetata, apoi se toarna umplutura si se asaza cea de-a doua foaie deasupra. Se coace in cuptor pana se aureste usor. Separat, se pregateste blatul, se bat galbenusurile spuma cu zaharul, se adauga apa, praful de copt stins, faina, nuca de cocos si la sfarsit albusurile batute spuma. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt. Se pune apoi la baza prajitura cu fructele uscate, se unge cu gemul de caise, apoi se asaza blatul cu nuca de cocos. Se imbraca totul in frisca, se aranjeaza fructele de sezon deasupra, iar in final se toarna gelatina rosie. Se pune tortul la rece.
Tortul regina fructelor se serveste cu frisca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post