Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Toamna dulce pe platou!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat(forma de tort cu diametrul de 26 cm);5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • umplutura;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de catane
  • un plin de gelatina(10 g)
  • sirop;3 linguri de miere de albine
  • 200 ml apa
  • crusta de nuci;o cana de zahar
  • o lingura de apa
  • 400 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • decor
  • o mana de miez de nuca
  • 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc .Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie.Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.Se scoate blatul din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane,se mixeaza din nou.Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma,se insirop[eaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat,insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca.Se amesteca bine si se da de pe foc.Se adauga repede oul batut ,se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii,cat este fierbinte.Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Parteneri
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate