Prajitura cu blat si crema de ciocolata este un o reteta delicioasa, plina de ciocolata, care poate fi pregatita si ca tort. Ingredientele necesare sunt: ciocolata, faina, margarina.
Prajitura cu blat si crema de ciocolata se prepara astfel:
Se rade ciocolata amaruie si se separa ouale. Albusul se bate spuma. Se amesteca 160 g unt cu 160 g zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si un pic de sare. Se pun si galbenusurile, ciocolata ramasa, migdalele si praful de copt. Albusurile trebuie puse cu grija dupa ce s-au mixat si s-au intarit.
Aluatul format se imparte in doua si se pune pe rand intr-o forma de tort pregatita cu hartie. Dam tava la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se scoate se lasa la racit si se pune la copt cealalta jumatate.
Din budinca, 50 g zahar si lapte se face o budinca si cand e gata se acopera cu folie transparenta. Ciocolata menaj se topeste pe baie de aburi. Frecam spuma 140 g unt si se adauga treptat budinca racita, dar nu complet, apoi glazura.
Fiecare blat de prajitura se taie in doua si una se unge cu jumate din crema, se pune cealalta foaie de blat, se repeta si se acopera cu restul de crema, apoi se da la rece cca 2 ore. Se razuie ciocolata amaruie si se presara din abundenta.
Prajitura cu blat si crema de ciocolata se serveste felii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post