Pasta de zahar se prepara usor. Pentru a prepara aceasta pasta de ornament pentru tort aveti nevoie de gelatina, miere, zahar, ulei de palmier si amidon.
Pasta de zahar se prepara usor. Pentru a prepara aceasta pasta de ornament pentru torturi se pune la hidratat în apă cam 10 minute până se face ca buretele, după care se topeşte pe baie de aburi, având grijă să nu fiarbă. Se adaugă şi mierea şi se ţine pe baie de aburi până se dizolvă complet. Se pune apoi şi uleiul de palmier şi se lasă la răcit. Apoi se toarnă totul în vasul în care se va lucra şi se adaugă amidonul şi două linguri de zahăr. Se omogenizează bine şi apoi se continuă a se adăuga tot zahărul, frământând bine. Se frământă bine până se obţine un aluat de consistenţa unei plasteline, maleabil, elastic şi fără să se lipească de mâini, să se întindă, să mai fie cleios.
Se pune apoi pasta de zahăr astfel obţinută într-o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 24 de ore.
Se scoate din frigider cu minim două ore înainte de a ne apuca de lucrat. Apoi se ia bine la frâmântat, pe masa unsă cu puţin ulei de palmier, până capată iarăşi consistenţa unei plasteline şi apoi se întinde foaie cu sucitorul şi se îmbracă tortul. Se taie cu grijă surplusul şi se nivelează lateralele tortului atingând pasta puţin cu mâna făra a o presa, pentru a nu se forma pliuri.
Inainte de a se pune pe tort, pasta de zahar trebuie îmbrăcat într-un strat subţire de unt. Restul ornării ţine de bunul plac al fiecăruia....
Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post