Melba cu piersici este o prajitura usoara si delicioasa, ideala pentru un desert de duminica.
1. Pregatirea blatului de biscuiti: biscuitii se piseaza cu ajutorul unei vergele sau unui facalet. Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu sucul din compot. Se ia vasul de pe foc. In compozitia fierbinte se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti se pun in forma speciala, asezata in prealabil pe un platou, si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Forma rotunda cu blatul de biscuiti se pune la frigider la racit, pana la pregatirea cremei. Fructele pentru crema se taie cubulete si se lasa la scurs.
2. Pregatirea cremei: intr-un vas pentru mixer se pune praful de crema, smantana rece de la frigider si cantitatea de apa corespunzatoare grasimii din smantana. Se bate cu mixerul la viteza mica cateva secunde pana la omogenizare si apoi la viteza mare timp de trei minute. Se adauga apoi iaurtul rece de la frigider si se amesteca la viteza mica inca 30 secunde. Piersicile (100 g) taiate cubulete se inglobeaza usor in crema. Crema astfel obtinuta se toarna imediat peste blatul din biscuiti si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.
3. Pregatire decor sos de zmeura: 250 g de piersici din compot se taie felii si si se aseaza pe suprafata cremei in mod decorativ. Intr-un pahar se pune praful pentru sosul de zmeura si se amesteca cu 7 linguri de apa rece pana la omogenizare, timp de 2 minute. Sosul de zmeura astfel obtinut se toarna in cercuri concentrice peste feliile de piersici.
Dupa preparare, prajitura se da la frigider timp de 3 ore. Daca nu se doreste servirea imediata, prajitura se pastreaza la frigider.
Prajitura se serveste ca atare, dupa ce a fost pastrata in frigider.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post