Locura de chocolate (Nebunie de ciocolata)

1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi 2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul 3. Se adauga esenta de vanilie 4. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2½ (325 gr) tablete ciocolata amaruie cu peste 70% cacao
  • 2 paquete unt
  • 1 ½ cana faina
  • 1 lingurita de sare
  • 5 oua
  • 3 cani zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 tableta ciocolata cu crema (la alegere) eu am avut cu capsuni
  • 1 pumn de nuci prajite si taiate marunt

Mod de preparare

1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi

2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul

3. Se adauga esenta de vanilie

4. Se cerne faina si se adauga lindurita de sare

5. Se maruntesc nucile prajite

6. Se pune faina peste compozitia de oua cu zahar si se amesteca usor pana se incorporeaza

7. Se toarna ciocolata topita peste compozitia de mai sus

8. Se amesteca bine pana se omogenizeaza

9. Se toarna intr-o forma mare de savarina jumatate din compozitie si deasupra se pun bucati de ciocolata cu crema si nucile taiate marunt, se acopera cu restul de compozitie.

10. Forma de silicon se pune intr-o alta tava in care se pune apa si se da la cuptor 35-40 minute la foc potrivit (170-180º). Eu am acoperit forma cu folie de aluminiu. Daca nu aveti forma mare de savarina (asta din poza e mediana) atunci aluatul va ajunge pentru 2 prajituri sau compozitia ramasa se poate pune in forme de magdalena sau in orice tava. Prajitura se scoate dupa 40 minute si se lasa la racit dupa care se scoate cu grija din forma.

11. Se acopera cu o glazura de ciocolata si se deocreaza dupa preferinte.

12. O feliuta ca sa va fac pofta (prajitura este cremoasa pe dinauntru)


Se poate servi cu frisca sau cu inghetata.

Pofta buna!

Reteta Locura de chocolate a fost propusa de Ilinca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide