Inimioare din blat de pandispan cu nuca

Inimioarele cu blat din pandispan cu nuca este o reteta de prajitura perfecta pentru Valentine's sau Dragobete, simplu de preparat si delicioasa!

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat:
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri nuca tocata
  • 6 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • o lingurita de praf de copt
  • vanilie.
  • Sos de caramel:
  • 200 g caramele de lapte
  • o lingura de unt
  • 3 linguri de lapte.
  • Crema alba:
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de budinca de vanilie
  • 60 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta de rom.
  • Ganache de ciocolata:
  • 50 ml smantana dulce fierbinte
  • 50 gr ciocolata dulce-amaruie.
  • Glazura de zahar pudra:
  • 350 gr zahar pudra
  • o lingura de zeama de lamaie
  • coloranti roz si rosu.

Mod de preparare

BLATUL:

Am frecat galbenusurile cu uleiul, zaharul, vanilia, apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am batut albusurile, le-am amestecat cu nuca si le-am incorporat incet in compozitia cu faina. Am turnat aluatul intr-o tava rotunda si l-am copt cca 30 min la 170C (350 F). L-am scos din forma, l-am lasat sa se raceasca, l-am taiat in doua (din pacate inegal, dupa cum se poate vedea) si cu o forma de prajiturele am taiat inimioare din ambele felii de blat.

SOSUL DE CARAMEL:

Am topit pe aburi (nu am microunde, ar fi fost mult mai usor) 200 g caramele de lapte, cu o lingura de unt si vreo 3 linguri de lapte, pana s-a facut un sos.

CREMA ALBA:

Am frecat 3 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, 2 linguri de budinca de vanilie, 60 ml lapte si le-am pus pe aburi pana s-a ingrosat crema. Am frecat 100 g unt cu mixerul pana s-a facut cremos, apoi am adaugat budinca racita si le-am mai frecat un minut pana s-a omogenizat crema. Am insiropat inimioarele cu putin sirop aromat cu esenta de rom, le-am uns pe toate intai cu sosul de caramel, apoi am pus crema alba si am facut tortulete cu cate trei inimioare.

GANACHE DE CIOCOLATA:

se toarna 50 ml smantana dulce fierbinte peste 150 gr ciocolata dulce-amaruie si se amesteca cu doua linguri de unt intr-un castron NU PE FOC. Daca e prea lichid sosul, se mai adauga ciocolata, daca e prea solid, se adauga smantana. Se toarna peste inimioare si se niveleaza, apoi se pun la frigider o ora sa se intareasca ciocolata.

GLAZURA DE ZAHAR PUDRA:

Am frecat cca 350 gr zahar pudra (cumparat, ca are amidon in el) cu o lingura de zeama de lamaie. Am impartit glazura in trei si am colorat o parte roz, una rosie si restul a ramas alb. Am pus intr-un con de decorat si am mazgalit ceva pe deasupra.


Pofta buna! Reteta Inimioare din blat de pandispan cu nuca a fost propusa de roxanav pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors